Tämän vuoden Fiesta on jo 40.

22 syys

Fiestan isänä pidetään Sid Cutteria, joka vuonna 1971 halusi yllättää äitinsä ja järjesti hänen syntymäpäiväjuhliinsa kuumailmapalloesityksen. Se oli myös pallotoiminnan alku Albuquerquessa. Seuraavana vuonna, eli 1972 järjestettiin ensimmäinen Fiesta. Siihen osallistui 16 palloa. Seuraavana vuonna Fiestassa järjestettiin ensimmäinen maailmanmestaruuskilpailu, tällöin palloja oli mukana 137. Tästä tapahtuma kasvoin niin, että parhaimpina vuosina osallistujamäärää jouduttiin rajoittamaan 1000 palloon. Nyt viime vuosina pallomäärä on pienentynyt, vuonna 2008 niitä oli 630 ja nyt tänä  vuonna alle 600.

2008 Fiesta

Hämeenlinna edustettuna 2008

Fiesta-alue on nyt kolmannella paikallaan. Palloille on varattu yli 100 hehtaarin alue jolle jokaiselle pallolle on osoitettu oma paikkansa. Suuri pallomäärä saadaan turvallisesti nousemaan ilman törmäyksiä seeprojen avulla. He ovat lähtöpaikan valvojia, jotka antavat ykisttäisille palloille lähtöluvan. Lennettäessä palloilla ei saa nousta eikä laskeutua yli 500 jalkaa minuutissa. Tällä tavoin pyritään estämään törmäykset ilmassa.

Lähtöalue on keidas erämaassa

Seeprat erottaa hyvin joukosta

Fiestan aikana kaupunki ja kaupunkilaiset elävät vahvasti mukana pallojen lennoilla. Meidät kutsuttiin erään lennon jälkeen ykistyiskotiin kahville ja pannukakuille. Yhdellä lennolla olimme laskeutuneet kuivaan tulvauomaan ja lähdimme taluttamaan palloa parempaan paikkaan. Ohitsemme kiiruhti maasturi, joka meni lähellä sijaitsevan talon pihalle ja sen jälkeen se palasi vauhdilla luoksemme. Maasturista nousi rouva, joka kävi hakemassa takaronkista rukkaset ja kiiruhti auttamaan. Hän selitti ensin vain vieneensä lapset kotiin ja sen jälkeen tulleensa auttamaan. Fiestan aikana autossa on aina pallovarusteet mukana!

Vuosittain Fiestaan osallistuu myös runsaasti erilaisia muotopalloja, tässä muutama vuodelta 2008

 

2 vastausta kirjoitukseen “Tämän vuoden Fiesta on jo 40.”

  1. Sari 22 syyskuun, 2011 klo 11:52 am #

    Pian on taas pallojuhlan aika… Fiesta lähenee! Päivityksiä kuvien kera odotellaan – ja myös ne parhaat muotopallot teidän täytyy ikuistaa iloksemme 🙂

    Hyvää matkaa koko joukollenne!

  2. Kaija 24 syyskuun, 2011 klo 5:15 am #

    Paljon onnea reissulle ja menestystä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: