Maanantain aamulento

3 Lok

Sunnuntaina harkitsimme vapaapäivän pitoa maanantaina. Sääennusteet olivat kuitenkin sellaiset, että maanantai-aamuna olisi hyvä sää. Sen jälkeen saattaa mennä kolmekin päivää, ettei lentämään pääse. Näinpä päätimme siirtää vapaapäivän tiistaille.

Päätös oli hyvä. Maanantai-aamuna sää oli erinomainen. Kaksi edellistä lentoa olivat massalähtöjä. Kaikki Fiestassa mukana olleet pallot lähtivät kentältä. Nyt maanantaina oli ensimmäinen kilpalentopäivä. Ne pallot, jotka olivat ilmoittautuneet kisaan, lähtivät lentoon pallokentän ulkopuolelta. Me emme olleet kisapallo ja näin saimme lähteä samalta paikalta kentältä kuin kaksi edellistäkin lentoa.

Briefing oli vartin yli kuusi paikallista aikaa. Briefingin aikana pimeässä taivaalla purjehti jo Dawn patrol. Kuusi palloa lähtivät tunti ennen auringon nousua taivaalle. Upea näky pimeällä taivaalla. Briefingin jälkeen ryhdyimme valmistelemaan palloa. Amerikkalaiseen tyyliin ennen yleistä pallojen nousua lentoon nousee pallo, josta roikkuu suuri USA:n lippu ja USA:n kansallislaulu soi kaiuttimista. Tämän jälkeen lähtivät taivaalle yleisölennätyspallot. Meille annettiin lupa kylmä- ja kuumatäyttöön kun yleisölennätyspallot olivat valmiina nousemaan ilmaan. Kymmentä yli seitsemän nousimme yleisön hurratessa ALBQn taivaalle. Boksi ei toiminut tänään hyvin. Aivan pinta oli tyyni, muutamassa kymmenessä metrissä vauhtia oli noin 20 km/h ja lentosuunta oli etelään. Jo sadan metrin korkeudessa vauhti alkoi hiipua. Purjehtiessamme noin 300 metrin korkeudessa monta palloa meni vauhdilla alitsemme. Suunta ylhäällä muuttui kyllä hiljalleen pohjoiseen, mutta nopeus katosi lähes täysin.

Nyt ei taivaalla ollut sellaista ruuhkaa kuin oli massalähdissä. Yli puolet palloista oli kisapalloja ja osa palloista oli jäänyt vapapäivälle. Nyt lento oli rennompa kuin massalähdössä, jossa todella joutuu katsomaan koko ajan, missä muita palloja on. Törmäyksiä ei ole näillä lennoilla sattunut. Tapahtuma on erittäin hyvin järjestetty ja turvallisuus on etusijalla. Briefingissä muisttetaan aian, että me lennämme turvallisesti, tai ei sitten ollenkaan.

Tämäkin lento oli hieno kokemus. Huomenna pidämme vapaapäivän myös blogin pidosta. Toivomme, että keskiviikkona olisi hyvä sää Flight of Nations-tapahtumaan.

Alla olevat kuvat ovat epäjärjestyksessä. Jo tämän blogin ylläpito on ATK-taitojeni äärirajoilla, ryhdy siinä sitten vielä järjestelemään kuvia!

Mitäkö teemme vapaapäivänä? Ensiksikin nukumme pitkään, käymme automuseossa ja tutkimme mahdollisuutta päästä lentämään B-17 Lentävällä linnoituksella.

Yksi vastaus kirjoitukseen “Maanantain aamulento”

  1. Kaija 6 lokakuun, 2011 klo 10:13 am #

    Lehmällä on huilitauko… 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: