Lauantaina lennettiin jälleen

8 Lok

Sinä yönä satoi vuorille lumi…

Aamulla taivas oli tähtikirkas ja ilma varsin viileä. Tähän saakka aamullakin on selvinnyt hyvin pikeepaidalla ja Unikko-takilla. Tänä aamuna laitoin päälleni myös collegen eikä se ollut yhtään liikaa. Briefingissä kerrottiin, että pintatuuli on heikko, mutta heti muutaman sadan metrin korkeudessa tuuli on jälleen erittäin voimakas. Tuulen suunta oli etelästä ja ylempänä kääntyi lounaasen. Voimakkaan ylätuulen vuoksi lentoonlähtöä siirrettiin myöhemmäksi. Samalla muistutettiin, että jokainen tekee lentopäätöksensä itse. Voi jäädä myös maahan ja pitää palloa ankkurissa. Kun olimme odottaneet noin tunnin kello kahdeksaan, sää alkoi näyttämään erittäin hyvältä. Tuulen suunta oli myös vaihtunut läntiseksi, ylhäällä jopa luoteiseksi. Tämä mahdollisti sen, ettei tarvitse laskeutua intiaanireservaatin alueelle. Laskeutuminen sinne on luvallista, mutta pallon ja miehistön poishaku on monimutkaista. Hakuauto saa mennä alueelle vain johdettuna ja jos alueelle lentää vaikkapa vain sata palloa, tulee odotuksesta pitkä.

Päätimme lähteä lentoon. Sää oli erinomainen. ALBQ näytti jälleen erikoisuutensa. Hyvin pienellä korkeuden muutoksella pystyi muuttamaan suuntaa todella paljon. Kolmensadan metrin matkalla käännös oli jo yli 90 astetta. Käännöksen rajapinta oli erittäin tarkka. Vajaan kolmensadan metrin korkeudessa yllättäen vauhti loppui ja alkoi tuntumaan kohtuullisen voimakas tuuli. Muutaman kymmenen metrin korkeuserolla pallo kääntyi. Täällä todellakin tuntee sen, että ilma on kuin vesi. Sen sisällä saattaa olla erilaisia virtauksia, eri suuntiin meneviä, kylmiä sekä lämpimiä. Lennon aikana joutui olemaan todella tarkkana kun palloja suihki eri suunnista. Lähes kaikki lentävät pallot pysyivät myös alle viidensadan metrin korkeudessa. En tiedä lentäjien kokemusta täällä, mutta vaaratilanteita ei näkynyt. Kaikki lensivät erittäin kurinalaisesti.

Lensimme Raussin Esan kanssa reilun puolen tunnin lennon. Pallokenttä oli mustanaan väkeä ja pääsimme hienosti kenttää pitkin pohjoisesta etelään. Sen jälkeen nousimme korkeammalle ja etenimme kaakkoon. Nopeutta ei ollut maksimissaan kuin 15 km/h. Ylhäällä katselimme alapuolellamme puikkelehtivia palloja ja kun sopiva hetki tuli, puikahdimme itse mataliin. Eteen tuli sopiva laskupaikka, tyhjä tontti. Teimme sinne laskun ja pidimme palloa vielä parikymmentä minuuttia pystyssä. Jälleen luoksemme saapui uteliaita Unikon ihailijoita. Pallo kuulemma selkeästi erottuu muista tavanomaisista palloista. Tällä reissulla on todella voinut olla ylpeä suomalaisesta muotoilusta.

Huomenna on vielä aamulento. Sääennuste lupaa hyvää lentokeliä. Tänään menemme vielä katsomaan Magic Glowta ja ilotulitusta kentälle. Jos sieltä tulee hyviä kuvia, julkaisen niitä huomenna.

Tässä tämän päivän satoa

Yksi vastaus kirjoitukseen “Lauantaina lennettiin jälleen”

  1. Kaija 9 lokakuun, 2011 klo 12:14 am #

    Uni8kko-pallo erottuu hyvin kirjavasta pallomerestä: mehiläisetkin ovat kääntyneet sitä katsomaan 😉 !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: