Senegal lähestyy

17 Mar

Lähtömme Senegaliin lähestyy. Nyt on torstai, sunnuntaina lähdemme Veini Ravantin kanssa Brysselin kautta Dakariin. Vuoden verran on töitä tehty asian eteen ja alkaa olla totuuden hetki.

Olen jo useammalle joutunut kertomaan, mistä ajatus talvitoiminnasta Senegalissa on juolahtanut mieleeni. Ei se nyt ihan vain juolahtanut mieleeni. Jo vuosia on päässäni ollut ajatus aloittaa talvitoiminta lämpimässä paikassa. Suomessakin talvella voi toki lentää. Lahdessa meillä olikin kolmena-neljänä vuonna talviprojekti ja se onnistuikin kohtuullisesti. Sitten tuli muutama huono talvi erittäin vähällä lumella ja suttuisella ilmalla. Siihen jäi Lahden talvilennätykset. Vuosittain olemme käyneet eri puolilla maailmaa lentelemässä ja samalla on tullut katseltua alueita ”sillä silmällä”. Afrikka on ollut unelmieni kohde jo siitä lähtien kun palloilussa olen mukana ollut. Kaksi vuotta sitten olimme Keniassa aivan upealla matkalla ja sen innostamana tutkin Afrikan karttaa ja ilmastoja. Niinpä sitten Senegal seuloutui ja kun vielä löysimme sieltä paikallisen palloilusta kiinnostuneen kumppanin, päätimme lähteä maahan tutustumaan.

Senegal on noin 14 miljoonan asukkaan maa. Se on Ranskan entinen alusmaa, itsenäistyi vuonna 1960. Itsenäisyytensä aikana se on ollut koko ajan tasavalta. Tärkeimmät tulonlähteet ovat maanviljely, kalastus ja turismi. Turistikohteita ovat Dakarin ulkopuolella oleva Goren orjasaari, historiallinen St Louisin kaupunki, pitkät hiekkarannat sekä Niokolo Kobon kansallispuisto. Rannikkoa lukuunottamatta Senegalin sisällä sijaitsee myös Gambia, Englannin entinen alusmaa. Senegal on muslimimaa, noin 5% asukkaista on kristittyjä. Poliittisesti Senegal on Afrikan stabiileimpia maita. Etelässä Casamanchen maakunnassa on ollut rauhattomuutta, mutta meille on vakuutettu, että tilanne on menossa koko ajan parempaan suuntaan myös siellä. Alueen rauhatomuudet ovat kohdistuneet viranomaisiin.

Tammikuussa matkustin Dakariin kaverini kanssa. Siellä tapasimme yhtiestyökumppanimme, joka oli järjestänyt vierailuja eri instansseihin, kävimme ilmailuviranomaisen luona sekä turistiministeriössä. Mahdollista palloilu-aluetta kävimme katsastamassa pienkoneella ja autolla. Ilmastoa tuli myös tutkittua palloilun kannalta ja sekin näytti suotuisalta marraskuun alusta huhtikuulle saakka, eli juuri sopivasti kun täällä Suomessa lentotoiminta on vähäisempää. Kotimaahan takaisin saavuttuani esittelin asian Linnan Pallossa ja päätimme lähteä yrittämään. Kevään ja kesän aikana vierailin vielä pari kertaa pelipaikalla ja perustimme yhteistyökumppanimme kanssa yhtiön.

Lokakuun lopulla meiltä lähti kaksi pallokalustoa Finnlinesin mukana ensin Antwerpeniin ja sieltä edelleen kohti Dakaria. Juuri äsken katsoin Marinetraficista http://www.marinetraffic.com/ais/ laivan (Grande Benin) olevan Casablancassa. Perillä Dakarissa se on aikataulun mukaan maanantaina. Näin meillä alkaa mielenkiintoinen viikko kun tullaamme kalustoa maahan ja yritämme saada kaikki lupapaperit kuntoon lentämistä varten.

Olen Senegalissa kuukauden, tulen jouluksi kotiin. Vuoden alussa matkustan takaisin Senegaliin ja olen siellä sitten maaliskuulle. Nämä ovat suunnitelmat, tulevaisuus näyttää kuinka ne toteutuvat. Pyrin pitämään blogia kerran pari viikossa jos vain kerrottavaa asiaa löytyy. Kuviakin tulen laittamaan kun niitä kameran kennolle sopivasti tarttuu.

Yksi vastaus kirjoitukseen “Senegal lähestyy”

  1. Kaija 21 marraskuun, 2011 klo 8:02 am #

    Mielenkiinnolla odottelemme kuulumisianne hankkeen edistymisestä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: