Perjantaina valmis? Ei, kyllä menee maanantaihin

30 Mar

Tämä oli kommentti kärryntekijältä, kun kävimme tänään katsomassa viimeistelyä vaille olevia laitteita. Kärryt tilattiin heinäkuun alussa. Tulee mieleen tarina siitä, kun kaveri löysi isoisänsä jäämistöstä lapun, joka osoitti vaarin kenkien olevan jätetty suutarille korjattavaksi kymmenen vuotta sitten. Kun kaveri meni niitä kysymään, suutari katsoi lappua ja sanoi; ”kyllä ne täällä ovat, valmiina ylihuomenna.”

Täällä nämä määräykset peräkärryistä ovat väljemmät kuin meillä koto-Suomessa (toivottavasti). Nyt näistä puuttuu vielä valot ja lokasuojat. Näillä pitäisi saada kalusto Somoneen…

Maanantai meni siirtyessä Somonesta Dakariin. Päivän päätteeksi oli palaveri huolitsijan kanssa. Nyt tavoitteena on saada kalusto ulos satamasta viimeistään perjantaina. Saimme luvan viedä ne Vitogazille viikonlopuksi. Millähän ne viedään, kun kärryt ovat valmiina vasta maanantaina. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä. Alkuviikko on mennyt aika lailla odotellessa. Ilmailuviranomaisesta ei ole kuulunut mitään. Emme ole tästäkään huolissamme, kun ei ole kuulunut vakuutusyhtiöstäkään. Ilmeisesti tarvitsemme näitä molempia, jotta pystymme toisen ratkaisemaan. Jos ette ymmärtäneet, älkää olko huolissanne, en minäkään ymmärtänyt (enkä ole huolissani).

Eilen olimme palaverissa mainoksentekijän kanssa. Hän suunnittelee meille mainosbrosyyrin. Tämän teko aloitettiin jo kesällä. Nyt toimitimme uudestaan kuvia ja tekstiä. Tulen brosyyrin laittamaan näkyville tänne blogiin, kun se on valmis. Meidän kuvat on otettu Keniassa kaksi vuotta sitten.  Se oli reissu, jossa afrikkakuume viimeistään iski. Tässä pari maistiaiskuvaa

 

 

 

 

 

 

 

Tekstini saattaa kuulostaa kyyniseltä. Totuuden nimessä on sanottava, että olemme olleet täällä vasta puolitoista viikkoa. Se on varsin lyhyt aika.

Dakariin sinänsä alkaa tottumaan. Tämä on miljoonakaupunki, mutta meno on varsin rauhallista. Kadut ovat kapeita ja autoliikenne soljuu hitaasti eteenpäin. Liikenne ei ole mitenkään agressiivista. Lähes kaikki kadut ovat yksisuuntaisia (menevät kyllä eri suuntiin). Muuten tästä ei tulisi yhtään mitään. Autojen nopeudet kadulla ovat hiljaisia, torvi soi aika usein. Tai se ei soi, vaan törähtelee. Sillä ei yritetä tehdä itselle tietä, vaan kiinnitetään toisen huomio siihen, mitä olen tekemässä, esim. ohittamassa tai tulossa tähän väliin. Jalankulkijat pääsevät liikenteen seassa hyvin kadun yli. Katsoo sopivan välin ja näyttää kädellä merkin, menen tähän väliin. Mielestäni tässä liikenteen soljumisessa olisi Suomessa paljon opittavaa.

Ensimmäisellä kerralla Dakarissa hämmästytti katukaupustelijat. Niitä on paljon. Nyt olen ymmärtänyt, että täällä kaupat onkin siirretty liikkuviksi, kauppa menee asiakkaan luokse. Kadulla myydään kaikkea, aurinkolasit ja kellot ovat tietysti normikamaa. Tänään vastaan käveli elektroniikka- ja kodintarvikeliike (ei ollut taulutelevisioita eikä jääkaappeja). Tinkiminen on myös opeteltava. Kannattaa aloittaa vähän alle puolesta siitä, mitä pyydetään.

Täällä Dakarissa meillä menee ainakin maanantaihin, saattaa mennä pitempäänkin. Näin ollen saatte sunnuntain päivityksen täältä hotellista. Yritämme keksiä jotain mukavaa tekemistä viikonlopuksi. Laitan tähän loppuun vielä muutaman yleiskuvan matkamme varrelta.

Bonne nuit!

Kevytrahtia

Ulkona matkustaa rahastaja

Aikamoinen kuorma, fosfaattia mahdollisesti

3 vastausta kirjoitukseen “Perjantaina valmis? Ei, kyllä menee maanantaihin”

 1. Kaija 1 joulukuun, 2011 klo 7:09 am #

  Hyvä, että kaikesta huolimatta huumori on tallella. Ensimmäinen juttu on todella uskomaton 😀

  • kuumailmapallo 1 joulukuun, 2011 klo 5:19 pm #

   Somoneen on noin 80km. Matka sinne taittuu autolla. Aikaa kuluu noin 3 tuntia.

 2. Kaija 1 joulukuun, 2011 klo 9:50 am #

  Kun pääsette vauhtiin, ei epäilystäkään etteikö tulosta syntyisi. Tässä oppii ranskaakin ihan siinä sivussa 🙂

  Odotellessanne on teillä hyvä tilaisuus tutustua paikalliseen elämänmenoon.

  Kaukanako Somone on Dakarista? Nähtävästi joudutte kulkemaan usein sitä väliä. Millaista kulkuneuvoa käytätte?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: