Saimmeko sen auton hintaa alas? No, siinähän kävi niin, että…

18 Jou

Me jo aloimme oikeasti epäilemään pössötystä. Perjantaina piti kaupat tehdä toimistolla kolmelta iltapäivällä. Paikalle ei tullut myyjää vaan ainoastaan huolitsijamme Magim. Hän ilmoitti että nyt on ongelma. Myyjänä on Senegalin vesiyhtiö. Myyjä (yhtiön kakkosmies) oli luvannut auton jo Japanin suurlähetystölle hintaan 6,8 miljoonaa. Magim oli kuitenkin saanut puhuttua hänet ympäri ja me saisimme auton käteismaksulla tuolla hinnalla. Vaadittuja korjauksia, tuulilasin vaihto ja ilmastointilaitteen huolto ei kuulu kauppaan. Auto sinänsä on hyvä, ajettu vain puhdasta vettä ja sitäkin aivan pieniä määriä. Magimilla näytti tulevan tuskainen olo kun sanoimme, että unohdamme tämän auton ja etsimme uuden. Salif sai meidät kuitenkin muuttamaan mielemme ja Magim soitti myyjälle. Mielestämme hän ei puhunut hinnasta mitään ja Vitogazkin tuli keskustelussa esille. Palaveri sopisi lauantaina aamukymmeneltä yhtiön konttorilla. He eivät työskentele viikonloppuna, mutta tämä kakkosmies voi tulla palaveriin kyllä. Näillä eväillä lähdimme aamulla Magimin kanssa tapaamiseen. Tarkistin kyllä jo talon ulkopuolella, että talo on ko. yhtiön. Kokoushuoneessa kaveri jo odottikin meitä ja teki papereita valmiiksi. Kyllä, tarina autosta oli tosi. Autoa oli myyty yleisesti ja tämä kakkosmies vielä erikseen oli luvannut auton Japanin lähetystölle, jossa hänen veljensä työskentelee. Magim oli kuitenkin saanut hänet puhuttua ympäri ja näin meillä oli mahdollisuus ostaa auto. Lähdimme koeajelulle ja auto tuntui toimivan hyvin. Mittarissa 80 000 km, vuosimalli 2004. Täällä on autojen tankit aina tyhjät. Torstaina kun lähdimme talon Nissanilla etsimään autoja, annoin kaverille 10 000 paikallista rahaa (vajaa 20 euroa). Emme ajaneet aivan kauheasti, mutta kun perjantaina taas lähdimme liikenteeseen, oli tankki tyhjä. Nyt en antanut kuin 4000 paikallista. Kun lähdettiin Rangerilla koeajolle, menimme ensin huoltsikalle. Polttoaine on paikallisia ajatellen sikakallista, reilun euron litra. Maanantaina tehdään kaupat ja mikäli ymmärsin oikein, myyjän piikkiin menee tuulilasin vaihto ja ilmastoinnin huolto.

Koeajon jälkeen

 

 

 

 

 

 

Kun homma ei toimi vaidetaan miestä. Salif oli yrittänyt meille palaveria Ilmailulaitoksen pääjohtajan kanssa. Ei onnistunut. Perjantaina Salif soitti jälleen kerran sopiakseen tapaamisesta. Ei onnistu. Presidentti on erottanut pääjohtajan ja uusi aloittaa työnsä välittömästi. Salifin mukaan tämä päätös on hyvä, meillä on ministeri tukenamme ja palaveri sovitaan uuden päällikön kanssa. Kyllä tämä tästä. Peräkärryistä ei ole muuten kuulunut mitään…
Perjantaina saimme edistettyä typpi- ja heliumasiaa. Kävimme Vitogazin suosittelemassa Sahel-kaasussa ja heiltä saamme edullista typpeä. Heliumi on  Suomen hinnoissa, joudumme ottamaan sitä 33 pullon, mikä on aivan liikaa, se maksaa noin 400 euroa. Saatammepa lähettää jokusen pilottipallon, nyt ei heliumissa säästellä!
Senegalin kansallisurheilu on senegalilainen paini. Täällä on ihan kiinalaisten heille rakentama stadioni painiotteluita varten. Painitapahtuma kestää useitä tunteja, itse painiosuus saattaa hyvinkin olla ohi viidessä minuutissa. http://www.globalpost.com/dispatch/africa/100819/senegal-laamb-wrestling-sports Huippupainijat ovat kansallissankareita ja saattavat tienata satoja tuhansia euroja yhdestä ottelusta. Paini on eräänlaista vapaapainia. Magia liittyy mukaan ja painijat voidellaa ennen ottelua erilaisilla nesteillä, televisiossa näytti aivan kuin heidän päälleen olisi kaadettu mm piimää. Otteluja televisioidaan ja ne ovat suuressa suosiossa. Muutenkin täällä tuntuu liikuntaharrastus olevan suosiossa. Rannassa juoksee porukoita ja siellä oikeasti harjoitellaan ohjelman mukaan. Eräänä aamuna lähdin minäkin täällä Dakarissa aamulenkille. Rantaan mennessä siinä on varmaan 50 askelman jyrkät portaat. Kun tulin yläpäähän, ihmettelin mitä portaissa tapahtuu. Portaita nousi ylös kaveri juosten ja hänellä oli repparissa itsensä kokoinen kaveri. Kun parivaljakko oli päässyt ylös, fyysisen suorituksen tehnyt kaveri juoksi alas ja otti seuraavan selkäänsä ja lähti ylös. Meikä on aika rapakuntoinen.
Veini ja Kaisa kävivät tänään Goren orjasaarella. http://www.senegal-online.co.uk/goree-island.htm Se on aikamoinen paikka, Unescon maailmanperintökohde.  Tuon saaren kautta kulki noin 20 miljoonaa mustaa orjiksi. Siis 20 miljoonaa. Ei voi muuta kuin hämmästellä ihmisen julmuutta. Hiljaiseksi vetää. ”Juuret”- televisiosarjan Kunta Kinte kulki myös tämän saaren kautta. Sarjan alkujaksoja oli kuvattu täällä.
Alkuviikko menee Dakarissa. Maanataina saamme auton ja tiistaina siihen tehdään tarvittavat huollot. Minä lennän keskiviikona Suomeen Jouluksi Maijan luokse, Veini ja Kaisa menevät Somoneen. Palaan tänne 1. päivä tammikuuta ja jatkan blogia sitten.
Kaikille oikein rauhallista Joulua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: