Apinan leipäpuu ja valkoinen sarvikuono

4 Tam

Oikein hyvää loppuvuotta kaikille!

Suomessa taitaa olla torstai kun tämän julkaisen. Täällähän me olemme kaksi tuntia jäljessä, eli elämme Greenwichin aikaa, joka on samalla UTC. Vuosi on vaihtunut, tuntuu oudolta kirjoitella papereihin vuotta 2012. Juurihan sitä hämmästeltiin, mitä 2000-luvulle siirtyminen tuo tullessaan. Lehtosen Eskon kanssa vaihdoimme uudelle vuosituhannelle kuumailmapallolla lentäen, valona yössä. Se tarina löytyy täältä http://www.pallo.net/artikkelit/vy/ . Joulu sujui Suomessa mukavasti, uuden vuoden aattona saimme lennettyä opetarkkarin eräälle kaverilleni, uusia pallolentäjiä on näin ollen luvassa Suomeen. Sää oli kerta kaikkiaan upea, pieni pakkanen ja heikko tuuli pinnassa. Ylhäällä, muutaman sadan metrin korkeudessa mentiinkin jo 35 km/h. Hieno tapa päättää vanha vuosi. Sunnuntaiaamuna yhdeksäksi Hki-Vantaalle ja Brysselin kautta Dakariin. Siellä olin kahdeksan aikaan illalla. Veini soitti minulle juuri sopivasti, kun olin passijonossa ja kertoi, että minua ollaan vastassa kentällä. ATC:n kaveri löytyikin ja näin olin hotellilla mukavaan aikaan.

Paljon ei ole täällä pallorintamalla tapahtunut. Edelleen meille järjestellään tapaamista ilmailulaitoksen pääjohtajan kanssa ja odottelemme vakuutustarjousta. Meille vakuutellaan jatkuvasti, että kyllä asiat hoituvat, se kestää vain oman aikansa. Tiistaina Veini ja hänen vaimonsa saapui hakemaan minut Dakarista. Ford Ranger kuljetti meidät iloisesti vajaassa kahdessa tunnissa Somoneen. Kuten olen aikaisemminkin tuonut ilmi, täällä liikenne ei ole mitenkään agressiivista. Silmänsä on kuitenkin pidettävä jatkuvasti auki ja seurattava muuta liikennettä. Tiellä saattaa olla erilaisia esteitä. Jos täällä auto hajoaa maantielle, ei sitä mihinkään siitä siirretä vaan korjaus tehdään siinä paikassa mihin auto pysähtyi. Kun autokantakin on vanhempaa, autoja on aina silloin tällöin tiellä. Varoituskolmio on melko tuntematon käsite. Veini kertoi nähneensä oikean varoituskolmion jossain. Tavanomainen ”varoituskolmio” on iso kivi ja sen päällä mahdollisesti muovipussi muutama kymmenen metriä ennen pysähtynyttä autoa. Jos kiveen ajaa, huomaa edessä olevan jotain liikennettä haittaavaa. En ole vielä nähnyt kenenkään törmäävän tuollaiseen varoituskiveen, mutta jos siihen törmää, ei jatka matkaansa pysähtyneeseen autoon saakka, eli varoitus toimii.

Toimettomana emme ole täällä todellakaan olleet. Kaasuasemamme perustuksia suunnitellaan. Ajatushan oli, että se tulisi tänne pihamalle, mutta nyt on itänyt uusi ajatus. Se olisi hyvä saada Salyn lentokentälle, jolloin sitä ei tarvitsisi siirtää minnekään, jos ja kun me muutamme ensi kaudekasi uuteen taloon. Kävimme Veinin kanssa tänään lentokentällä ja yritimme saada yhteyttä kentän pitäjiin. Saimme puhelinnumeron ja henkilön kiinni puhelimella. Emme kuitenkaan löytäneet yhteistä kieltä ja näin ollen yritämme järjestää palaveria lähipäivinä tulkin kera. Iltapäivällä meillä oli ohjelmassa tutustuminen lähellä sijaitsevaan Bandia-luonnonpuistoon http://www.reservedebandia.com/ Se on 1500 hehtaarin yksityinen luonnonpuisto. Siellä eläimet liikkuvat vapaana (hyeena oli aitauksessa) ja alueella liikutaan autoilla. Voi mennä omalla autolla tai sitten talon. Opas on aina oltava mukana. Me päädyimme talon autoon ja näin kenenkään meistä ei tarvinnut keskittyä ajamiseen, vaan me kaikki kolme pääsimme ihailemaan villejä eläimiä. Antilooppeja oli paljon eri merkkisiä ja myös apinoita. Kirahveja näkyi paljon, muutama seepra ja villisika. Valkoista sarvikuonoa pääsimme valokuvaamaan lähietäisyydeltä, apinan leipäpuut olivat upeita. Alueella on myös vanha hautapuu. Luonnonuskontojen aikaan vainajia haudattiin apinan leipäpuun onkaloon. Tämän puun sisälle on haudattu 30 vainajaa. Bandia on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Eihän sitä tiedä, jos joskus sillä alueella voisi lentää myös kuumailmapallolla. Se olisi varmaan mukavaa. Laitan kuvakavalkaadia puistosta tähän loppuun. Tulevan sunnuntain bloggausta en vielä uskalla luvata. Meillä on erilaisia suunnitelmia lähipäiviksi emmekä luonnollisesti tiedä kuinka asiat etenevät. Katsotaan päivä kerrallaan.

2 vastausta kirjoitukseen “Apinan leipäpuu ja valkoinen sarvikuono”

  1. Kaija 5 tammikuun, 2012 klo 6:41 am #

    Kiitokset safarista ja hyvää alkanutta vuotta!

  2. Sari 5 tammikuun, 2012 klo 9:23 am #

    Mukavaa kun pääsit pallon puikkoihin kotimaan visiitillä, siinä vuodenvaihteessa olikin sään osalta muutama oikein mahtava päivä. Nyt on sitten taas ollut kaikkea muuta.

    Kiitos Bandian asukkien kuvakavalkadista, mahtavia!

    Hyvää jatkoa sinne, toivotaan että hankkeet edistyvät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: