Rosvoja liikkeellä!

15 Tam

Tähän päivitykseen piti laittaa kuvia Dakarista. En laita, rosvo vei kameran.
Perjantaina kävimme Dakarissa viemässä Kaisan lentokentälle. Samalla edistimme jollain tavalla lupa-asioitamme. Vakuutusyhtiössä on tarkoitus palaveroida huomenna maanantaina. Auto siirtyy myös meidän omistukseen ensi viikolla. Tähän saakka se on ollut vesiyhtiön omaisuutta. Perjantaina huolitsijamme kävi passiemme kanssa poliisilaitoksella ja ensi viikolla omistusoikeus siirtyy meille. Pari päivää auto on parkissa hotellin edessä. Perjantaina kävin myös pankissa maksamassa kaasulaskun. Ymmärsin alun perin niin, että Vitogaz lähettää meille laskun. Nyt havahduin, että ehkä meillä jo on se lasku, eli paperi jonka saimme yhtiöltä kun haimme täytetyt säiliöt. Paperissa oli kaikki muu tarpeellinen tieto, mutta ei pankkiyhteyttä. Sen saimme puhelimella selville. Laskun loppusumma ei ollut oikea, jouduimme sitä vähän pyöristämään ylöspäin. Oli muuten hyvä, etten yksinäni lähtenyt pankkiin, vaan toimistolta lähti Cyrus mukaan. Olisi miulta jäänyt lasku maksamatta. Meidän oli tarkoitus olla Somonessa viikonloppu ja tulla vasta ensi viikolla tänne Dakariin, mutta suunnitelmat muuttuivat jälleen.
Eilen illalla, lauantaina lähdimme Veinin kanssa syömään Somonessa lähiravintolaan. Olimme kotoa poissa reilu pari tuntia. Kun tulimme takaisin talolle, huomasimme pation toisen oven olevan auki, meillä oli käyty. Olohuone oli putsattu täysin, lukuunottamatta tätä iPadia. Pöydältä lähti kaksi tietokonetta, kamera ja kaikki laturit ja minun Cameron-laukku. Veinin huoneesta oli lähtenyt yksi tietokone, puhelin, passi ja lompakko sekä muuta pientä sälää. Minun huoneessani ei oltu käyty. Ilmeisesti varkaille oli tullut kiire, pation ovea ei oltu osattu avata vaan se oli ilmeisesti potkittu auki. Sisälle rosvot olivat menneet katon kautta. Veinin kylppärin kattoon oli tehty reikä, potkittu välikatto hajalle ja tultu sitä kautta huoneistoon. Kävimme hakemassa vuokraisäntämme paikalle ja hän soitti paikalle santarmit. Rosvot olivat ilmeisesti kytänneet meidän liikkeitä ja odottivat poistumistamme talosta. Heidän toimintansa ei ollut pelkkä päähänpisto. Sikäli positiivista, että paikkoja ei oltu juurikaan sotkettu, ainoastaan viety tavaroita.

20120115-143625.jpg

20120115-143738.jpg
Santarmit saapuivat. Eiväthän ne siinä mitään voineet. Aamulla menimme asemalle tekemään ilmoituksen. Veinin kortit saimme kuoletettua jo yöllä. Nyt täytyy saada Veinille jonkinlainen passi tai sen korvike. Tämän vuoksi olemme nyt Dakarissa. Huomenna on tarkoitus asioita hoitaa. Nyt alkuviikosta haemme lopultakin heliumin ja typen, ehkä. Josko vaikka vakuutuksetkin tulisivat kuntoon.
Onhan tämä aikamoinen kokemus ollut. Tuota murtoa lukuunottamatta tämä on kuitenkin ollut varsin mielenkiintoinen tapa viettää talvea. Tai, tietysti murtokin oli mielenkiintoinen, mutta ei sellaista uudestaan toivoisi tapahtuvan.
Katsotaan mitä saamme keskiviikoksi aikaiseksi. Keskiviikkona tänne tulee vieraita Suomesta muutamaksi päiväksi. Odotamme innolla.
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, au revoir!

Yksi vastaus kirjoitukseen “Rosvoja liikkeellä!”

  1. Sari 16 tammikuun, 2012 klo 8:25 am #

    No huhhuh! Nyt menee tämä jatkis jo vähän turhankin jännäksi. Kävivät tyypit sitten kylässä…

    Henkilövahingothan ne pahimpia tietysti olisivat, mutta kyllä tuosta materian katoamisestakin paljon huolta ja vaivaa aiheutuu. Aikamoinen juttu tosiaan. Vaan ei siinä muu auta kuin yrittää korjata mitä korjattavissa on, ja sitten eikun eteenpäin!
    Isosti tsemppiä teille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: