Keskiviikkoa pukkaa ja ihan koko päivän!

18 Tam

Maanantaina kävimme Itävallan lähetystössä selvittämässä Veinin passiasiaa. UM:n sivuilla kerrotaan Ruotsilla olevan lähetystön täällä, samoin Ruotsin omat sivustot. Itävallan lähetystöstä saimme tiedon, että ei sellaista täällä enää ole. EU maana Itävallan lähetystö kuitenkin järjestää EU-matkustusasiakirjan kadonneen passin tilalle. Olivat kovin avuliaita ja ensi viikolla viimeistään Veinin pitäisi ko. paperi saada. Paperi maksaa noin 25 euroa, ei paha. Minä ilmoitin omalle vakuutusyhtiölle vahingon ja Veini omalleen. Uuden kameran kävin ostamassa, se on välttämättömyys. Etsimme kadulla sopivaa kinteää kauppaa. Ilmeisesti näytimme potentiaalisilta asiakkailta, koska saimme oppaan, joka lähti viemään meitä eri kauppoihin etsimään oikeanlaista kameraa. Kolmannessa kaupassa tärppäsi. Juuri oikea kamera oli hyllyssä. Olen hiukan opiskellut täällä tinkimistä, mutta en ilmeisesti ole tarpeeksi röyhkeä. Hintapyyntö kamerasta oli 600 euroa. Tarjosin 450. Kuulemma siihen hintaan ei todellakaan tuollaista kameraa myydä täällä. Myyjä voisi tulla vastaan 530 euroon, mutta ei alle. Kysyi kuitenkin, paljonko olen valmis maksamaan. Ilmoitin edelleen, että 450 ja olin valmis lähtemään pois. Kaupat tuli tuohon hintaan. En nyt sano kameran merkkiä, koska minun olisi pitänyt lähteä 300 eurosta ylöspäin. Luonto ei vaan anna periksi kaupassa tarjota puolta pyydetystä. Kulttuurit ovat kovin erilaisia. No, täällä ei oikeasti ole halpaa, joten en minä kauheasti ylihintaa maksanut.
Täällä on presidentin vaalit 26. helmikuuta. Tällä hetkellä ehdokkaaksi on ilmoittautunut parikymmentä henkilöä. Salif arvelee, että lopulta oikeasti ehdokkaita tulee olemaan kolme tai neljä. Ehdokkaaksi pääsee virallisen puolueen kautta tai sitten keräämällä 250 000 kannattajakorttia. Ehdokkuudesta pitää maksaa noin 100 000 euroa, mikä tulee myös pudottamaan ehdokasmäärää. Ehdokkaat, jotka saavat vähintään 5% kannatuksen vaaleissa, saavat maksamansa summan takaisin. Nykyinen presidentti on istunut nyt kaksi kautta ja kausien määrä on rajattu kahteen. Hän yrittää nyt päästä kolmannelle kaudelle sillä perusteella, että rajoitus tuli voimaan hänen ensimmäisen kauden aikana, joten ensimmäistä kautta ei pidä laskea mukaan. Nykyinen presidentti on jo ainakin 87 vuotias. Nämä vaalit ovat hidastaneet lähes kaikkea virallista toimintaa täällä. Tämä on yksi syy meidän hitaaseen etenemiseen. Salif on yrittänyt sopia palaveria ILn kanssa, mutta tärkeät henkilöt ovat kaikki vaalituoksinnassa mukana. Tällä viikolla emme ole saaneet toimilupa-asiaa eteenpäin. Vakuutus on sen sijaan edennyt, JES! Olemme saaneet tarjouksen. Se on vielä liian kallis hyväksyttäväksi, mutta eiköhän se siitä. Tämä kuitenkin kertoo, että vakuutuksen voi todellakin saada. Nyt on parista muustakin yhtiöstä kyselyt käynnissä. Toivossa on hyvä elää.
Helium ja typpi on nyt meillä. Tänään Veini kävi Amathin kanssa hakemassa säiliöt. Otimme ne vuoden vuokralle, ei sitten tarvitse heliumia päästää taivaalle pelkästään päästämisen ilosta. Nyt meillä on kaikki valmista operointiin, vakuutus ja toimilupa puuttuu enää. Niin ja tietysti ne halvatun peräkärryt pitäisi saada huomenna mukaan Somoneen. Siitä en ole aivan vakuuttunut.
Tarkoitukseni oli myös kertoa hiukan paikallisesta ruokakulttuurista. Saatan siihen palata myöhemmin tarkemmin. Ruoka täällä on hyvää. Aika lailla eurooppalaisen kaltaista perusruokaa. Tarjolla on paljon kalaa, luonnollisesti. Filet de beauf (böff) on ollut varsin hyvä annos kaikissa ravintoloissa missä olemme täällä syöneet. Ehkä pihvi ei ole aivan niin mehukas kuin esim. Suomessa, mutta oikein hyvä muuten. Muutamassa ravintolassa pihvin kera tuotu pippurikastike on ollut erinomainen. Erittäin suosittu ruoka on myös kana. Lisukkeina käytetään riisiä ja ranskalaisia perunoita. Ruokajuomana on pääasiassa vesi. Toki ravintoloista viiniäkin löytyy. Vesi on paikallista Kirenaa. Lähde lienee uden lentokentän läheisyydessä, siellä on samanniminen paikka ja pullotustehdas. Onneksi täällä ei juurikaan tarvitse käyttää jäänpoistoa lentokentällä, pysyy maaperä puhtaana. Oluita löytyy kaksi paikallista, Flag ja Gasell. Ensin mainittu on vahvempi ja maukkaampi. Kahvi on tummaa paahtoa, paljon tarjotaan espressoa. Somonesta löysimme marketista oikeinkin hyvää edullista suodatinkahvia. Paahto on lähellä skandinaavista paahtoa. Leipä on patonki. Eli ranskalainen vaikutus elää vahvasti edelleen.
Tämä tällä kertaa. Ensi kerralla laitan uudella kameralla (12 megapixeliä, 36 x zoomi) otettuja kuvia. Ja se ensi kertahan on tuleva sunnuntai.

20120118-193341.jpg

Yksi vastaus kirjoitukseen “Keskiviikkoa pukkaa ja ihan koko päivän!”

  1. Kaija 19 tammikuun, 2012 klo 5:44 am #

    Senegalilainen laulaja Youssou N’Dour on yksi presidenttiehdokas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: