Viimeinen viikko lähtee liikkeelle…

8 Hel

Maija lähti maanantai-iltana kohti koti-Suomea. Hiukan oli jännitystä, kun saimme tietää Air Francen ja Ranskan kenttätyöntekijöiden lakosta. Sen oli määrä alkaa maanantaina. Maijan matka sujui kuitenkin hyvin. Lentoyhtiö oli vaihtunut täältä Pariisiin, mutta muuten ei mitään muutoksia. Viikonlopun vietimme täällä Somonessa. Meinasin laittaa, että saunoen ja uiden, mutta eipä täällä saunaa ole. Ensi kaudeksi sellainen on saatava, jos vaikka telttasauna edes. Saattaisivat paikalliset ja turistit ihmetellä. Sunnuntai-aamuna menimme lentoonlähtöalueelle jo hyvissä ajoin ennen auringon nousua. Aivan rannassa, talollamme tuuli aika tavalla, mutta sisämaa oli heikkotuulinen. Tähystimme koepalloilla tuulen suuntaa ja nopeuksia. Olisi ollut lentokeli. Sunnuntai-iltana alkoi tuuli voimistua ja kun maanantaina aamupäivällä ajelimme kohti Dakaria, lentävä hiekka haittasi näkyvyyttä. Harmattan oli jälleen iskenyt. Arealta on tullut jo parin viikon ajan varoituksia levottomuuksista Dakarissa. Me emme ole niitä nähneet. Kävimme kiertoajelulla ACT:n opastuksella ja kävimme myös Obeliskipuiston luona, se on ollut levottomuuksien keskuspaikka. Sielläkään ei ollut mitään erikoista menossa. Ilmeisesti levottomuudet ajoittuvat iltoihin. Päivisin on ollut jokunen ylimääräinen poliisi näkyvillä, siinä kaikki. Nykyinen presidentti ei ole antamassa periksi. Ilmeisesti kansainvälinen painostus on kuitenkin alkanut. ACT:n Salif esitti sellaista vauhtoehtoa, että vaalit siirretään vaikka vuodella eteenpäin ja tämän väliajan valtaa pitäisi jokin koalitio. Saas nähdä, mitä tapahtuu.
Tänään keskiviikkona ajelin tänne Somoneen. Laitan tuon yhden kuvan, jonka otin matkalla. Siinä näkyvä usva on hiekkaa. Sitä on ilmassa aika paljon. Täällä autoja pestään paljon ja syystäkin. Dakarissa kun auton jättää parkkiin, on se mitä suuremmalla todennäköisyydellä pesty hyvinkin nopeasti. Kavereita on parkkipaikoilla ämpärit ja luutut käsissä. Pesusta maksetaan yleensä 500 paikallista rahaa, eli noin 90 senttiä. Hotellimme edessä on vakikaverit ja he jopa siistivät auton sisältä. En liikuttanut autoamme tiistaina ollenkaan. Se oli pesty tiistaina aamulla. Tänään aamulla se oli jälleen hiekkapölyn peitossa ja se pestiin uudestaan.
Ensi viikon keskiviikkona näillä näkymillä lennän Suomeen ja tämä on sitten tältä erää loppu. Kävimme konttorilla läpi asioita, jotka pitää saada järjestykseen vielä ennen lähtöäni. Kalusto on saatava varastoon ja auto talteen kanssa. Hiukan suunnittelimme Gambian matkaa, mutta se jää tulevaisuuteen. Tarkoitukseni on vielä säätä tähystää ja käydä lähtöpaikkaa tutkiskelemassa. Kyllä tästä hyvä tulee. Tänään Salifille tuskistelin, että kolme kuukautta on kohta täällä oltu ja vähän on aikaan saatu. Kun oikein miettii, niin aika paljon on kuitenkin saatu aikaan. Meillä on valmius aloittaa lennot, kun lupa-asiat saadaan kuntoon. Kukaan ei ole sanonut, ettei niitä kuntoon saataisi. Turistien määrä on tällä kaudella ollut vähäinen. Levottomuudet ovat vähentäneet tänne matkustusta. Uskoisin kuitenkin jo tälläkin määrällä meidän saavan mukavasti asiakkaita. Kun tuo vaalihumu menee ohi, palaa valtio jälleen normaaliin rytmiin.
Tiistaina yritän päivittää tämän blogin seuraavan kerran. Siihen saakka näkemiin ja kuulemiin, au revoir!

20120208-192527.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: