Jälleen Dakarissa

14 Tam

Toukokuussa olin täällä ja nyt sitten jälleen. Operaatiomme täällä ei ole edennyt ollenkaan. Nyt pitäisi tämän viikon aikana jälleen saada edistettyä asiaa. Niin, mistä tämä nyt sitten kiikastaa. No, siitä toimiluvasta edelleen. Kaikki muu pitäisi olla kunnossa, toivottavasti. Tämän viikon aikana käyn tarkastamassa kaluston varastolla.
Presidentti vaihtui keväällä ja heinäkuussa täällä oli myös parlamenttivaalit. Nyt kaiken pitäisi jälleen muuttua. Jotain on tapahtunut, en sitten tiedä johtuuko uudesta hallinnosta vai mistä. Lentolippujen hinnat ovat tulleen jonkun verran alaspäin. Toinen seikka oli lentokenttä. Toukokuussa jonotin passintarkastuksessa toista tuntia, jono ei vain liikkunut. Viime yönä passintarkastajia oli varsin paljon luukuissa ja homma meni vartissa. Kentällä oli muuten kuski minua odottamassa ja Turacon Ford Rangerilla. Mikäpä oli hotellille körötellessä oman firman autolla. Näyttää tuo vielä iskussa olevan.
Tänään sunnuntaina olen lähinnä totutellut Dakariin tauon jälkeen. Yöllä lämpötila oli kahdenkymmenen asteen paikkeilla. Aamulla menin Eric Kaiserille aamiaiselle. Se sijaitsee muutaman korttelin päässä hotellilta, presidentin palatsin kupeessa. Oikein mukava aamiainen, munakasta, kahvia, croissantia ja mehua. Se sijaitsee ”hyvällä kadulla”, Boulevard De la Republique, Ristimme Veinin kanssa sen Hyväksi kaduksi viime talvena. Kaiserin vieressä on mukava pitseria ja lounaspaikka. Kun katua menee eteenpäin, sieltä löytää myös perinteisen ranskalais-ravintolan. Se on kasinon yhteydessä. Pelaamaan en ole mennyt, mutta ruoka ja palvelu on ravintolassa hyvää.
Sunnuntai on Dakarissa varsin rauhallinen. Kaupunki vaikuttaa jopa tyhjältä. Itsenäisyyden aukiolla on vain muutama taksi päivystämässä ja ihmisiä on todella vähän liikkeellä. Pienet ruokakioskit ovat avoinna, muuten kaupat on kiinni. Myöskään katukaupat eivät ole liikkeellä. Tällä hetkellä lämpöä on kolmisenkymmentä astetta varjossa. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja vieno tuuli puhaltelee. Oikein kesäinen tunnelma. Aikamoinen muutos tämä oli jälleen Suomen pakkassään jälkeen.
Suunnitelmissa on olla täällä Senegalissa tuleva viikko. Yksi kaveri tulee viikon päästä tänne Suomesta ja matkustamme Gambiaan seuraavaksi viikoksi. Tarkoituksena on tutustua alueeseen pallolentämisen kannalta. Gambia joki on mielenkiintoinen. Sen rannat ovat tiheää Mangrove-metsää. Jos sisämaassa olisi sopivaa aluetta lentämiselle. Gambia itsessään vaan on kovin kapea maa palloiluun. Sen lisäksi olen antanut itselleni kertoa, että se on varsin tuulinen myös.
Seuraavan kerran päivitän tätä blogia perjantaina. Tämä on siis suunnitelma. Toivottavasti suunnitelma on toteuttamiskelpoinen ja minulla on perjantaina jotain kerrottavaa.

Sunnuntainen Dakar. Katu hotellin editse.

20130114-033045.jpg

Yksi vastaus kirjoitukseen “Jälleen Dakarissa”

  1. Sari 14 tammikuun, 2013 klo 6:56 am #

    Tervehdys sinne ja onnea matkaan! Josko toimilupa irtoaisi tämän reissun tuloksena… peukkuja sille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: