Gambiassa on oltu

24 Tam

Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä Dakarista Gambiaan sunnuntaina. Matkaa on kaikkiaan noin 450 km ja halusimme ajaa mukavassa sunnuntai-liikenteessä. Suunnitelmaa ei nyt torpannut Afrikka vaan Eurooppa. Lentoja oli peruutettu runsaasti ympäri Eurooppaa ja näin kaverini ei päässyt ajoissa Lissaboniin ja Dakarin koneeseen. Lähtö Gambiaan siirtyi maanantai-aamulle.
Valoisa tulee Dakarissa seitsemän tienoissa aamulla ja niinpä mekin pakkasimme Ford Rangerin puoli kahdeksalta ja suuntasimme auton nokan etelään. Tuohon aikaa ei Dakarin liikenne ole vielä kovin paha ja matka taittui nopeasti. Pallokalustomme varasto sijaitsee Salyssa, noin 80 km etelään Dakarista ja osui matkamme varrelle. Jännitys kohosi huippuunsa varaston ovea avattaessa. Mitä varastosta löytyy. Sieltähän löytyi ainakin päällisin puolin kunnossa olevat kaksi pallokalustoa. Helpotuksen huokaus pääsi suustamme. Matka jatkui kohti etelää. Senegalin toiseksi suurin kaupunki on Kaolack. Sitä lähestyessämme tie huononi ratkaisevasti. Asfaltti oli kyllä tiessä, tai oikeasti osittain. Tiessä oli valtavia teikiä, jonka vuoksi välillä kannatti ajaa tie ulkopuolella. Matkanopeutemme oli noin 40 km tunnissa, kun oikein lujaa ajettiin. Kaolackin jälkeen tie oli hetken aikaa hyvässä kunnossa, mutta sitten olikin asfaltti kuorittu kokonaan pois. Tämä helpotti etenemistä. Vain kylien kohdalla asfaltti oli jätetty kuorimatta, todennäköisesti pölyämisen ehkäisemiseksi. Matkamme edistyi hyvin ja klo kahden jälkeen lähestyimme Gambian rajaa. Rajalla pohdimme, että onko tämä raja-asema vai kauppapaikka. Lähdimme hitaasti ylittämään aukeaa. Päästyämme Gambian puolelle rajamies sitten pysäyttikin meidät ja toivotti tervetulleeksi Gambiaan. Hän ohjasi meidät asemalla jonkun viskaalin luokse, joka kirjoitti tietomme isoon kirjaan ylös ja ohjasi meidät toisessa huoneessa olevan kaverin luokse, jonka tehtävä oli leimata meidän passit. Kaveri leimasi minun passin, mutta Jarmon passista hän huomasi puuttuvan Senegalin leiman. Vakuutimme, että kyllä varmasti lentokentällä leima lyötiin. Tällöin selvisi, että meiltä molemmilta puuttuu leima Senegalin puolelta tällä raja-asemalla. No, avulias rajamies lähti viemään meitä Senegalin puolelle hakemaan leimaa. Sen saimme mukavasti ja uudelleen leimaamaan passit Gambian puolelle. Virkamies leimasi passit ja jälleen kerran kirjoitti tietomme isoon kirjaan. Luulimme pääsevämme lähtemään mutta ei. Seuraavaksi auton paperit. Ei ole Senegalin paperia maasta poistumiseen. Taas rajamiehen kanssa Senegalin puolelle hakemaan paperia sieltä ja sen saatuamme Gambian puolelle uuteen luukkuun hakemaan Gambialaista paperia. Paperi saatiin ja ymmärsimme, että pääsemme lähtemään. Lähdimme liikkeelle autolla, mutta samassa alkoi mekastus ja viittelöinti. Vielä piti mennä poliisin puheille auton papereiden kanssa ja sitten matkaan.
Rajalta Barran satamaan, josta lähtee lautta Banjuliin oli matkaa vajaa 20 km. Olimme satamassa ennen neljää ja iloitsimme jo pääsevämme hotelliin lauttamatkan jälkeen hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa. Kysyimme poliisilta neuvoa ja pääsimme lauttajonoon. Se ei kovin pitkältä näyttänyt. Saimme itsellemme myös paikallisen oppaan, joka pientä korvausta vastaan hommasi liput lauttaan ja lupasi järjestää meidät seuraavaan alukseen. Näin ei kuitenkaan käynyt. Lautta tättyi kuormureista ja vielä meidän edellekin jäi pitkä jono kuormureita odottamaan seuraavaa lauttaa. Ajoimme jonon perälle. Samassa luoksemme tuli virkailija joka supisi, että meidän pitäisi ajaa ihan hissukseen rekkojen ohitse, siellä olisi meille sopiva kolo kahden ensimmäisen kuormurin välissä. Sinnehän sitten taskuparkkeerasimme Rangerin piiloon. Kello oli tässä vaiheessa jo yli viiden. Soitin Raussin Esalle, joka odotteli meitä hotellilla. Hän muistutti, että pimeä tulee heti seitsemän jälkeen, kaupungille ei kannata jäädä hengailemaan. Kerroin, että lautta on juuri tulossa, ehdimme hyvin ennen pimeän tuloa hotellille. Vartin yli seitsemän lautta saapui ja pääsimme ajamaan lauttaan. Banjulin satamassa olimme jo kahdeksan jälkeen. Pimeässä ei ole mukava ajaa Afrikassa, onneksi kaupungissa oli jonkun verra valaistusta. Väkeä oli liikkeellä runsaaskohti. Yhdessä risteyksessä vauhtia hidastaessa kuulimme lavalta kolahduksia ja huomasimme lavamme olevan täynnä ihmisiä. Lukitsimme varmuuden vuoksi ovet ja ajoimme rauhallisesti eteenpäin. Arveltiin, että kait ne jossain kohtaa pois haluavat. Ajoimme yhdestä risteyksestä harhaan ja u-käännöstä aloittaessani kolautin kädellä auton kattoon ja lava tyhjeni väestä. Pääsimme uudelleen reitille ja kymmenen aikaan olimme hotellilla. Kaikkiaan matkaan Dakarista hotellille kului yli kolmetoista tuntia, josta viisi tuntia viimeisen kolmenkymmenen kilometrin pätkään.
Nyt täällä Gambiassa on oltu muutama päivä. Kävimme Banjulissa paikallisessa kansallismuseossa ja markkinoilla. Aika hulina oli. Eilen kävimme sademetsässä katsomassa lintuja ja apinoita. Gambia on jännä maa Senegalin sisällä. Matkamme tarkoituksena on tutkia lentomahdollisuuksia täällä. Rannikko ei ole suotuisaa aluetta. Tuulen suunta on pohjois-koillinen ja aamuisin tuulee jo auringon noustessa. Sisämaa saattaisi olla mahdolinen alue, mutta asiakkaiden saaminen lähtöpaikalle oikeaan aikaan on haastavaa. Maassa on toki turismia, mutta hotelli keskittyvät aivan rannikolle Banjulin läheisyyteen. Maa on myös niin kapea, että on hyvin mahdollista, että lennolla ei pysy pelkästään Gambian alueella ja voisi olla mielenkiintoista selvittää lennätettävien kanssa tullimuodollisuuksia rajalla. En ole aivan varma, löytyykö heidän papereista sopivaa kohtaa ajoneuvolle nimeltä kuumailmapallo. Gambia-joki tietysti on varsin mielenkiintoinen lentokohde. Täytyy suunnitella lentoja Gambian yli ilman laskeutumista sinne.
Huomenna aamulla lähdemme Rangerilla kohti Dakaria. Tänne ajaessa lähestyessämme satamaa, ajattelimme voivamme myöhäistää lähtöämne mahdollisesti jopa kymmeneen. Nyt olemme päättänneet, että meidän on syytä olle satamassa odottamassa lauttaa jo heti seitsemältä. Toivottavasto pääsemme valoisan aikana Dakariin.
Niin, se toimilupa Senegaliin. Siitä ei ole kuulunut mitään…

Raussin Susannan ottamia kuvia sademetsästä

20130124-115630.jpg

20130124-115655.jpg

20130124-115710.jpg

20130124-115726.jpg

20130124-115745.jpg

20130124-115806.jpg

20130124-115823.jpg

Yksi vastaus kirjoitukseen “Gambiassa on oltu”

  1. Kaija 25 tammikuun, 2013 klo 10:30 am #

    Teemalentoja ”Ylitä Gambia” 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: