Kuva

Filippiineillä ollaan

11 Hel

Maanantai-aamuna lähdimme Tuomisen Jarmon kanssa kohti Manilaa. Ensimmäinen legi oli Helsinki – Amsterdam. Siellä vaihto Hong Kongin koneeseen ja sieltä edelleen Manilaan. Matkustusaikaa tuli kaikkiaan noin vuorokausi. Kotoa lähdimme aamuviideltä ja perillä Manilassa olimme paikallista aikaa klo. 11, tällöin Suomessa kello oli viisi aamuyöllä.

Amsterdamissa avasin puhelimeni ja UPSn edustaja soitti Helsingistä ja ilmoitti, että kalustomme oli pysäytetty. Olin laittanut ohjeen mukaan rahtiluetteloon tiedon, että kaasusäiliöt ovat tyhjennetty ja ne on täytetty typellä. Se olikin liikaa, että mainittiin niiden siältävän typpeä. Hetken asiaa päiviteltiin ja UPSn kaveri sanoi hoitavansa asiaa eteenpäin. Matkan aikana sainkin sitten viestin, että instrumentti oli lähdössä maanantaina. Toivottavasti se kerkiää ajoissa pelipaikalle.

Tämä pallotapahtuma alkaa Manilassa, jossa osaalistujille on järjestetty majoitus hotelli Peninsulaaan, viiden tähden hotelliin  http://manila.peninsula.com/en/default . Täällä olemme yöpyneet myös aikaisemmilla kerroilla. Hotelli ei suotta kanna viittä tähteä, puitteet ja palvelu on erinomaista. Huono puoli tietysti on hintataso, siellä ei ole varaa yöpyä muuta kuin sponssattuna. (kuvaa napsauttamalla saat sen isommaksi)

Aviator of the year-gaala

Illalla hotellissa oli ilmailubanketti. Tapahtuman avajaisiin oli yhdistetty Aviator of the year-palkintojen jako, sekä Miss Aviator kilpailun finaali. Upean illallisen aikana paikallinen ilmailuliitto jakoi kunnostautuneille ilmailijoille kunnianosoituksia (älkää kysykö miksi tämä on alleviivattu, kysykää wordpressiltä)

DSCN6009

DSCN6013

DSCN6011

 

Tämän jälkeen meille esiteltiin parikymmentä Miss Aviator-kilpailun finalistia. Kilpailu oli varsin tosissaan tehty, parisen tuntia kestävän ohjelman aikana finalistit esittäytyivät lentoemäntien vormussa, uimapuvussa ja päätteeksi iltapuvussa. Ennen finaalia kilpailijat olivat osallistuneet varsin moneen mielenkiintoiseen ilmailutapahtumaan. Voittajaksi kruunattiin upea nuori nainen ja hän pokkasi itselleen tittelin lisäksi 100 000 pesoa rahaa ja saman verran edestä matkamahdollisuuksia (100 000 pesoa=  noin 20 000 euroa).DSCN6021

Runsaan, mutta maukkaan aamiaisen jälkeen lähdimme busseilla kohti Angeles cityä, jonka kupeessa sijaitsee Clarkin erityistalousalue. Matkalla ihastelimme riisipeltoja ja maisemaa muutenkin. Ihmettelimme kovasti, että miksi ihmiset muuttavat haluavat pois kauniilta ja rauhalliselta maaseudulta meluisaan ja likaiseen kaupunkiin. No, tietysti mahdollisuudet leveämpään elämään on kaupungissa paremmat.

DSCN6025   DSCN6027

 

DSCN6029

Clarkissa meidät majoitettiin Holiday Inn-hotelliin. Tämä on entinen USAn armeijan upseerikerho, joka on muutettu hotelliksi. Clarkissa sijaitsi ennen Pinatubon purkausta Yhdysvaltain suurin tukikohta USAn ulkopuolella. Ennen purkausta tukikohta evakuoitiin ja jälleenrakennuksen yhteydessä purkauksen jälkeen alue tuli filippiiniläisten käyttöön. Alueesta muodostettiin erityistalousalue, jolla pyrittiin saamaan tänne taloudellista aktiivisuutta. Edellisen kerran kävin täällä 2008 ja täytyy sanoa, että kehitystä on tapahtunut.

Tänään hotellilla oli yleisbriefing, jossa selostettiin tulevan tapahtuman menetelmät ja saatettiin pallokunnat yhteyteen maahenkilöidensä kanssa. Maahenkilöinä ovat paikalliset 4×4 kerhon jäsenet. Meidän maajoukon johtajana toimii Giovanni. Hän on mukana tässä tapahtumassa nyt kolmatta kertaa. Edellisellä kerralla hänen tiiminsä oli maahenkilönä moottoripyörä-muotopallolle. Aluksi se oli ollut hauskaa, mutta pian kalusto alkoikin olla varsin painavaa. En tiedä, mutta uskon sellaisen kuoren painavan yli 300 kiloa. Tänä vuonna tapahtumassa on mukana mm. Feston upside-pallo ja van Goghin lentävä pää (kuva on ajalta jolloin hänellä oli kaksi korvaa). Meidän pallomme ei kerinnyt tänne vielä tänään. Niinpä emme pääse aamulla lentämään, mutta tulen ottamaan sitäkin enemmän kuvia.

Tämä tältä päivältä, ryhdymme vamistautumaan tervetulojuhlaan Fontanassa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: