Asenne ratkaisee aina

15 Hel

Välillä jo tuntui, että tämä kuva on ainoa, missä olen korissa

DSCN6059Eipä näin tietenkään käynyt, asenne ratkaisee aina. Instrumenttimme saapui perjantai-aamuna lentokentälle UPSn terminaaliin, mistä sen noudimme.

DSCN6065Perjantai-iltana valmistelimme pallon ja tankkasimme säiliöt aamulentoa varten. Aamubriefingissä saimme aplodit, kun Joy ilmoitti myös meidän tiimimme pääsevän vihdoinkin taivaalle. Aamun sää oli hyvä. Kolmisenkymmentä palloa levittäytyi lähtöpaikalle ja mekin aloitimme pallon täytön.

DSCN6068 DSCN6071 DSCN6072 DSCN6076 Kyytiläisiä olikin jonoksi asti. Joy oli buukannut meille 4 matkustajaa ja heidän lisäksi kyytiin nousivat Jarmo ja yksi maahenkilöistämme kartturiksi. Nousimme kentältä ilmaan ja matka suuntasi kohti etelää.

Nopeutta oli lennon aikana noin 20 km/h ja laskeutuminen sujui hyvin joen rannalla olevalle niitylle, jossa avustajia pallon kokoamiseen löytyi nopeasti.

DSCN6078

Osa palloista laskeutui kuivaan joen uomaan, jonne pääsi hyvin autolla. Tämän linkin takaa löytyy lentoreittimme korkeus, nopeus ym tietoineen.

http://www.movescount.com/fi/moves/move52852872

Lauantai-iltana oli vuorossa sitten kentällä toteutettu night glow. Lauantai on koko tapahtuman pääpäivä ja nyt se osui vielä ystävänpäiväksi, jota täälläkin vietetään. Yleisöä oli paikalla todella paljon ja illan kruunasi tietysti pallojen pystytys ja valaiseminen karjapolttimilla musiikin soidessa. Keli ankkurissa pitämiselle oli erinomainen. Ainoa miinuspuoli oli pieni sade välillä, mutta se ei menoa haitannut.

DSCN6081 DSCN6086Operaation jälkeen alkoi kylläkin tuulla aika voimakkaasti, mutta sehän ei sitten enää vaikuttanut meihin. Tarjosimme eräälle lentäjälle kyydin hotellille, hänen maamiehistönsä kun oli jo poistunut paikalta. Autossa nimi aukenikin minulle, hän oli Jonathan Trappe. Kaveri on lentänyt pienillä kaasupalloilla mm. alppien yli ja yritti myös lentää niillä Atlantinkin ylitse, mutta joutui laskeutumaan jo alkuvaiheessa New Foundlandin saarelle. Hän kertoi elävästi ”vappupalloilla” lentämisestä. Uskomattomia suorituksia. Täältä löytyy kuvia ja tarinaa  http://www.clusterballoon.com/

Sunnuntai-aamuna olimme jälleen briefingissä 05.30. Sää oli erinomainen jälleen. Tuulen suunta oli sama kuin edellisenä aamuna, voimakkuus vain oli heikompi. Lensimme vain muutaman kilometrin. Laskeutuessamme lensimme pienen asuinalueen ylitse hyvin matalalla ja niinpä meitä olikin vastaanottamassa kymmeniä, ellei yli sata asukasta. Onneksi samalle alueelle laskeutui muitakin palloja ja näin osa porukasta siirtyi niiden luokse.  Lennosta sain erinomaista viedoata ja Jarmo otti myös kuvia, mutta teknisistä syistä johtuen, emme niitä tähän hätään tänne saa. Kun pääsen Suomeen, tulen laittamaan tänne tietoa mistä kuvia ja viedeoita voi nähdä. Täällä kuitenkin on jälleen nähtävissä sunnuntain lennon tietoja http://www.movescount.com/fi/moves/move52945759

Täällä kello lähestyy neljää iltapäivällä (Suomessa on aamupäivä). Se tarkoittaa sitä, että lähdemme kentälle. Tänään on ohjelmassa jälleen night glow ja sen jälkeen kaluston pakkaaminen kaasusäiliöiden tuulettamisineen. Lopuksi on vielä jonkinlaiset juhlat. Huomenna aamulla matkaamme Manilaan ja tiistai-aamuna kohti koti-Suomea. Edessä on pitkä matka, Manila-Hong Kong-Lontoo-Helsinki. Perillä meidän pitäisi olla tiistai-iltana. Palaan tämän blogin pariin vielä ensi viikon aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: