Sibelius in The Air -kuumailmapallotapahtuma 7.3.2015 Aulangolla

10 Maa

Lauantaina 7.3. oli Sibelius in The Air -kuumailmapallotapahtuma Aulangolla.  Yhteistyössä tehty tapahtuma oli monipuolinen, ihmisiä saapui paikalle aika paljon ja meininkiä oli, vaikka lentokelit olivat suorastaan surkeat eli yksikään kuumailmapallo ei valitettavasti päässyt ilmaan.

Tapahtumassa Jannena, siis Sibeliuksena, oli Hämeenlinnan oma poika, pianotaiteilija Tuomas Nikkanen, jonka juhlavuoden aikana voi bongata Sibeliuksena useammastakin paikkaa. Tuomasta voi myös tilata juhliin antamaan tilaisuuteen jos toiseenkin sibeliaanisen mausteen näin juhlavuoden kunniaksi.

IMG_9096                 IMG_9097

Juontohommat hoiti jouhevasti Juha Lampela apunaan tekniikka LiveToolilta http://www.livetool.fi/

IMG_9120

Vielä klo 10 oli keliennusteiden mukaan mahdollista, että joku pikkupallo saataisiin ehkä pystyyn ja innokkaimmat pilotit suunnittelivat vielä lentävänsä. Mutta tuuli voimistui vielä huomattavasti ennusteita kovemmaksi, eikä palloja saatu pystyyn. Puolen päivän aikaan alettiin pystyttää Cameron palloa pallohalliksi.

IMG_9106     IMG_9124

Idänpään ja Ympäristön VPK oli mukana tapahtumassa esittelemässä toimintaansa ja kalustoansa sekä tarjoamassa yleisölle mahdollisuuden harjoitella alkusammutusta.

VPK:ssa toimii aktiivinen hälytys-, nais- ja nuoriso-osasto sekä tänä keväänä toimintansa aloittanut varhaisnuoriso-osasto. Käykäähän tutustumassa joko facebookissa tai osoitteessa http://idanpaanvpk.com/

IMG_9129    IMG_9131

IMG_9134    IMG_9203

Kylpylän pihassa oli pallokori, jossa Sibeliuskin pääsi hieman palloilun makuun, vaikka ilmaan ei noustukaan.

IMG_9143     IMG_9154

Kylpylässä oli paljon polskijoita ja keilailijoita. Myös kylpylän kahvila oli suosittu paikka, kylmä, kova tuuli ajoi ihmisiä välillä sisätiloihin nauttimaan hyvistä murkinoista. Samalla kylpylään tulijat voivat ihailla kymmeniä ilmassa olevia kuumailmapalloja.

Vanajaveden opiston, LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULU oli käynyt ripustamassa RS Aulangon kylpylän aulan kattoon yli 60 upeaa kuumailmapalloa, jotka ovat tehneet Vanajaveden Opiston lasten ja nuorten kuvataidekoulu LaKun 5-10 -vuotiaat oppilaat. Kuumailmapallojen kyydissä on tietenkin itse Sibelius (Sibbe vaan kuviskoululaisten kesken). Näyttely on esillä koko maaliskuun kylpylän aulassa! Iso kiitos kaikille mahtavien taideteosten tekijöille sekä tietenkin opettajille Laura Valon johdolla! Haku syksyllä alkaviin ryhmiin alkaa toukokuussa. Lisätietoja antaa Kuvataidekoulun vastuuopettaja Laura Valo, laura.valo@kktavastia.fi, puh. 040 869 6498.

IMG_9159

https://www.facebook.com/RantasipiAulangonKylpyla

http://www.rantasipi.fi/hotellit/aulanko/fi_FI/etusivu/

Parkkipaikat olivat täynnä autoja , yleisöä tuli mukavasti.

IMG_9162

Linnan Pallon lantikat mukana menossa.

IMG_9164

Kun pallohalli saatiin pystyyn, siitä tuli hyvinkin suosittu. Ihmiset aivan jonottivat kävelemään pallon sisään. Kyseinen pallo on käytöstä poistettu, joten sen sisälle voitiin ottaa ihmisiä kävelemään. Pikkupallokin on yllättävän iso, kun se on maassa. Sibeliuskin oli pallon sisällä.

IMG_9172   IMG_9174

IMG_9181  IMG_9183

Kylmästä viimasta oli mukava poiketa Kievariin. Mikä onkaan parempaa kuin lämmin keitto tykötarpeineen.

http://www.aulangonkievari.fi/     https://www.facebook.com/AulangonKievari

IMG_9192

Kievarissa oli myöskin Vanhatalo Design koruesittely ja Sibelius-neuletuotteiden esittely ja myynti Aulangon Kievari (baarin puoleinen sali). Tinakoruista lisätietoa http://www.ajankoru.fi ja Sibelius-sukista lisätietoa www.jaanahuhtanen.com tai www.facebook.com/jaanahuhtanendesign

IMG_9194   IMG_9196

Myös Teijo-talot olivat esittelemässä Aulangon uutta siirtolapuutarhaa Ruusutarhaa.

IMG_9195

Keskiaikamarkkinoiden elävöittäjät kulkivat pitkin aluetta ja herättivät huomiota. Keskiaikamarkkinat jälleen Hämeenlinnassa 21.-23.8.2015. http://www.keskiaikamarkkinat.fi/

IMG_9200

Talutusratsastusta oli Aulangon Ratsastuskoulussa ja monet kävivät katsomassa hevosia ja aivan uutta maneesia. http://www.aulangonratsastuskoulu.fi/

Yhteistyössä pallojen paikkojen tiimoilta Aulangon golfklubi. Aulangolla on pelattu golfia jo 75 vuotta ja Hugo-kenttä on Suomen vanhin alkuperäisessä muodossaan oleva golfkenttä. http://golfpiste.com/aulankogolf/

Illan hämärtyessä alkoi Night Glow. Kovan tuulen vuoksi ei saatu palloja pystyyn, mutta se toteutettiin tulishowna pallojen polttimilla. Kaiuttimista soi Sibeliuksen musiikki päättyen Finlandiaan, orkesteria johti Sibelius eli Tuomas Nikkanen käsissään valotikut, jotta pilotit näkivät merkit.

IMG_9218   IMG_9222

IMG_9235   IMG_9246

Martti Andsten

IMG_9251

Jari Salmela

IMG_9258

Petteri Rättö

IMG_9264

Jutta Kujala

IMG_9268

Kati Kuusinen

IMG_9278

Jouni Ojala

IMG_9281

Mikko ja Kaius Ruotsalainen

IMG_9287

Andy Martin ja Nick Purvis Britanniasta

IMG_9293

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9307

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: