Sateinen perjantaipäivä

8 Lok

Tämä perjantai on ollut jälleen lentämisen osalta taukoa. Mikään varsinainen lepopäivä se ei kuitenkaan ole ollut. Aamulla briefing oli vartin yli kuusi sateessa. Meteorologi kertoi, että sadepilvet ovat varsin ohuita ja auringon noustessa ne kuivuvat. Briefingiä siirrettiin tunnilla eteenpäin. Seitsemältä uudessa briefingissä todettiin sadekuurojen pysyvän juuri siinä missä ne ovatkin. Voisi melkein sanoa, että puolet kentästä oli sateessa ja toinen puoli poudassa. Kentältä lähteminen kiellettiin, mutta kisapallot saivat luvan lähteä lentämään vähintään mailin päästä. Sää ei kyllä houkutellut ketään taivaalle.

Me lähdimme kentältä hotellille kevyelle aamiaiselle. Sen nautittuamme lähdimme käymään rahtifirmassa, joka hoitaa kalustomme kuljetuksen takaisin Suomeen. Kuten aikaisemmin kerroin, meillä oli pieniä vaikeuksia instrumentin tullauksessa tänne. Nyt haluamme välttää ne pois lähtiessä. Saimme rahtiyhtiön konttorilta yhteyden brokeriin ja hän neuvoi meitä menemään heti tulliin selvittämään, mitä papereita maanantaina tarvitaan ulostullauksessa. Teimme työtä käskettyä ja hiukan pelonsekaisin tuntein menimme tapaamaan samaa tullivirkailijaa kuin tullessakin. Selvisi, ettei meidän tarvitse täyttää mitään papereita, vaan riittää se, mikä täytettiin ja leimattiin tänne tullessa. Toivottavasti näin on maanantaina. Kun tänne tullatessa istuimme kaksi tuntia heidän toimistossa, katselimme kateellisena kun espanjalaisten kaasupallon tullaaja vain kävi toimistossa ja poistui lähes samantien leimat papereissa hakemaan kalustoa. Nyt sitten tänään kuulin, että heidän kaluston poissaanti onkin sitten vaikeata. Espanjalainen pilotti oli lähettänyt laitteen tänne ALBQhen amerikkalaiselle kaverille, joka haki sen pois. Nyt ongelmana on se, että tämä kaveri ei voi lähettää sitä takaisin pilotille Espanjaan, koska väliaikainen maassapito edellyttää poisvientiä samalle henkilölle, joka oli ottanut sen vastaan täällä. Jos et tätä ymmärrä, älä välitä, en ymmärrä minäkään.

Iltapäivällä kiertelimme Maijan kanssa ALBQn vanhaa kaupunkia. Siellä oli elävää musiikkia. Lähinnä mukavaa meksikolaista akustista pienryhmäsisointia. Oikein hauskaa kuunneltavaa. Siellä täällä kuului myös intiaani- ja panhuilun soittoa http://www.youtube.com/watch?v=mSEqaupJ2js&feature=related. Mielestäni on hyvä, että nykyään ei enää jäädä perinnesoittimilla soittamaan vain perinnemusiikkia, vaan niille on sovitettu jo kaikkea muutakin. Beatles ja Abba sopivat oikein hyvin intiaanihuilulla soitettavaksi.

Illaksi meidät oli kutsuttu kaasupallolentäjien Barbaran ja Peterin kotiin lasagnepartyihin. Siellä oli nelisenkymmentä kaasupallojen kanssa tekemisissä olevaa henkilöä. Ilta oli oikein onnistunut, keskusteluissa lennettiin monta lentoa uudelleen ja maailmaa parannettiin.

Huomenaamulla on mahdollisesti lentosää. Se nähdään vasta aamulla. Tähän loppuun laitan Tony Clairen kotisivujen osoitteen. Hän on kuvannut paljon tässäkin Fiestassa ja hän on ihastunut Unikko-palloon. Näin hänen kuvissaan OH-MAR tulee esiintymään. Fiestasta hän laittaa kuvia parin viikon päästä, käykää katsomassa. Nyt jo voi käydä katsomassa laatua muista kuvista. Osoite on http://tonyclaire.com/ 

Päivän ainoassa kuvassa, joka on otettu kyllä jo aikaisemmin tähyän valoisampaan päivään (mukava on tämäkin päivä ollut)

Hyviä lentopäiviä on vielä tulossa

3 vastausta kirjoitukseen “Sateinen perjantaipäivä”

  1. Kaija 8 lokakuun, 2011 klo 5:35 am #

    On se touhu siellä sen verran rankkaa, että vapaapäivät ovat ihan paikallaan. Nauttikaa niistä ja käykää mahdollisimman monissa matkailukohteissa, kun siihen nyt on hyvä tilaisuus!

    • Kaija 8 lokakuun, 2011 klo 5:42 am #

      Niin ja muista se juhlalento…. 😉

  2. Kaija 8 lokakuun, 2011 klo 8:39 am #

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: